CZERWONA KAPUSTA ZAPIEKANA W JABŁKU

CZERWONA KAPUSTA ZAPIEKANA W JABŁKU

Efektowna, harmonijna i bardzo smaczna kompozycja. Idealny dodatek do obiadu świątecznego.

Składniki:

odpowiednia ilość jabłek winnych

po 3 łyżki kapusty czerwonej z żurawinami na każde jabłko

Przygotować kapustę według przepisu.

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 º C.

Jabłka umyć i wydrążyć łyżeczką miąższ, starając się utworzyć jak najgłębszą miseczkę wewnątrz jabłka.

Do każdego jabłka nałożyć kapustę.

Ułożyć jabłka w formie do zapiekania, wstawić do piekarnika i zapiekać 15 minut.

Uwaga:

Do nadziewania jabłek można wykorzystać kapustę według własnego przepisu.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *