SURÓWKA Z SELERA Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI

SURÓWKA Z SELERA Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI

Klasyczna surówka z selera z dodatkiem rodzynek. Dla urozmaicenia.

Składniki:

1 nieduży seler (ok. 20 – 25 dag)

1 duże jabłko

2 łyżki soku z cytryny

szczypta soli

płaska łyżeczka miodu

2-3 łyżki rodzynek

200 ml jogurtu naturalnego

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić.

Selera i jabłko umyć i obrać.

Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miski.

Natychmiast dodać sok z cytryny i jogurt i bardzo dokładnie wymieszać.

Rodzynki odsączyć i ostudzić.

Do surówki dodać rodzynki oraz sól i miód do smaku.

Całość wymieszać i podawać.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *