NALEŚNIKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI Z ROSOŁU

NALEŚNIKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI Z ROSOŁU

Najlepszym sposobem na wykorzystanie mięsa z rosołu jest zrobienie farszu do pierogów lub naleśników, a dzięki dodanym warzywom farsz jest lekki i bardzo delikatny.

Składniki:

8-10 naleśników

30 dag ugotowanego, czystego (bez skór i kości) mięsa drobiowego

50 dag ugotowanych warzyw z rosołu (seler, pietruszka, marchew)

1 średnia cebula

łyżeczka masła klarowanego

sól

świeżo zmielony pieprz

1-2 łyżki majeranku

1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

masło klarowane lub olej do podsmażenia naleśników

Naleśniki usmażyć wg podanego przepisu.

Cebulę drobno pokroić i delikatnie zeszklić na maśle.

Mięso, warzywa, usmażoną cebulę i przyprawy dać do Thermomiksa i zmiksować na gładką masę, obr. 9-10, czas 20 sek. Otworzyć urządzenie, zebrać kopystką farsz ze ścianek, zamknąć i jeszcze raz miksować przez kilka sekund, obr.6.

Jeżeli nie mamy Thermomiksa, składniki farszu bez przypraw zmielić w maszynce do mięsa do miski, a następnie dokładnie wymieszać z przyprawami.

Na środek naleśnika nakładać farsz, lekko rozsmarować, złożyć prawy i lewy brzeg naleśnika do środka, a następnie zrolować jak krokiety.

Wypełnione naleśniki podsmażyć delikatnie na dużej patelni i podawać z ulubioną surówką lub z barszczykiem.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *