ŚLIWKI Z MARCEPANEM W CZEKOLADZIE

Śliwki nasączone rumem, nadziewane marcepanem i zatopione w czekoladzie to coś naprawdę wyjątkowego, prawdziwe delicje. Mogą być miłym akcentem w świątecznej paczuszce.
Składniki:
30 dag śliwek suszonych
200 ml rumu
200 g masy marcepanowej
300 g ciemnej kuwertury czekoladowej
Śliwki przełożyć do słoika i zalać rumem. Odstawić na minimum kilka dni w ciemne miejsce, a można i dłużej, ja trzymałam 2 tygodnie. Od czasu do czasu odwrócić słoik do góry dnem, aby wszystkie owoce przeszły rumem.
Gdy nadejdzie czas, odsączyć śliwki na sitku. Marcepan pokroić w kosteczkę i nadziać nim śliwki. Czekoladę rozpuścić w rondelku ustawionym nad garnkiem z gotującą się powoli wodą. Przy pomocy wykałaczek zanurzać śliwki w czekoladzie i odkładać na tacę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do zastygnięcia, a następnie przełożyć do ozdobnych mini papilotek.
It’ѕ an amazing post for all the online visitors; they
will get advantage from it I am sᥙrе. http://cpwz.007isp.com/comment/html/?166128.html
Ι visitеɗ many sites however the audio quality for audio sⲟngs
curtent аt this webzite is ɡenuinely ᴡonderful. http://travelliburanbgq.realscienceblogs.com/undangan-kipas-bandung