DESER BEZOWO – MALINOWY

DESER BEZOWO – MALINOWY

Przygotowanie tego deseru trwa kilka minut. Użyłam bezików upieczonych dzień wcześniej, ale kupione w cukierni też się sprawdzą. A… i jeszcze jedno, nie należy obawiać się octu balsamicznego, który niesłychanie wzbogaca smak malin.

 

Składniki na 4 porcje:

 

1/2 kg malin

2 łyżki octu balsamicznego z Modeny

2 łyżki cukru

400 ml dobrze schłodzonej śmietanki kremówki 30%

małe bezy – około 20 sztuk, w zależności od wielkości, ilość według uznania, mogą być też upieczone własnoręcznie

 

Najpiękniejsze maliny odłożyć do dekoracji. Resztę zalać w dużej misce octem i posypać cukrem, następnie wymieszać i odstawić. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do malin. Na końcu połamać nad miską bezy i całość wymieszać. Deser przełożyć do pucharków i przybrać malinami.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *